Sara Colling

Mitt största fokus är dansglädje. Det viktigaste för mig är att danssalen ska vara en plats alla trivs på och längtar tillbaka till när de gått hem efter lektionens slut.

Tjej i danskläder

Om mig

Jag har dansat allt från balett till hiphop sedan fyra års ålder men under mina mest aktiva år med störst fokus på jazz och show. Disco, som är den disciplin jag främst undervisar idag, upptäckte jag relativt sent.

Jag har gått Studiefrämjandets Ledarutbildning Steg 1 och varit del av flera studiecirklar där.

Jag har tävlat i Danskarusellen flertalet gånger. Vann det individuella priset för Årets Individuella Dansprestation 2013. Vunnit Danskarusellen Sommar och Danskarusellen Stockholm med gruppen Norrkökings. Jag var även med i arrangörsgruppen för Danskarusellen Östergötland 2015. Jag har även varit domare för Danskarusellen vid flera tillfällen, bland annat Distriktsfinalen 2019.

Jag medverkade i danskollektivet Blaubas produktion ”Jomeo & Rulia” samt välgörenhetsgalan ”Dansa för livet” som sattes upp på Lilla Teatern.

Jag startade 2013 en tävlingskarriär inom disco och har hunnit med att delta på en hel del tävlingar på region-, riks, och elitnivå inom SDO. Även initiativtagare till och dansare i Dansakademiens discoformation DA Dreamteam som vann SM-guld 2016. Har också representerat Sverige i Disco-VM i formation 2016.

Jag är utbildad inom Sveriges Dansorganisation i steg ett och två i disco. I och med det är jag även utbildad domare och dömer rising star- och challengertävlingar runt om i Sverige.

Jag tävlar nu själv i Artistic ballroom och tränar och har hand om Dansakademiens tävlingsdansare i den stilen.

På mina lektioner tycker jag om att blanda olika musikstilar. Även om det står disco på schemat värmer vi ofta upp till t.ex. hiphop eller latino-musik. Jag tycker även om att blanda dansstilar och letar alltid efter möjligheten att smyga in ett salsasteg eller liknande i mina discokoreografier.

Mitt största fokus är dansglädje. Det viktigaste för mig är att danssalen ska vara en plats alla trivs på och längtar tillbaka till när de gått hem efter lektionens slut.

Våra nyheter

Med över 25 typer av klasser på fem orter händer det mycket hos Dansakedemien. Upptäck våra nyheter och hall dig uppdaterad kring senaste nytt hos oss!