Tävlingsträning

Här kan du bland annat läsa om hur man kommer igång som ny tävlingsdansare. Startpaket, privatlektioner och friträning, det finns massa olika sätt att förbereda sig på bästa sätt inför sin debut.

Tjej står på tå bakåtlutad i dans

Kurser för tävlingsdansare

På Dansakademien kan man tävla i disco, hiphop, konstnärlig dans eller artistic ballroom. För att få tävla måste du gå en kurs på DA i den stilen. Nivå (1+2,3+4,5+6 väljer du i samråd med läraren). Du måste dessutom gå en lektion i veckan där du jobbar med ditt tävlingsprogram, den lektionen kallas på schemat ”tävlingsträning”. Vill du boka dessa går du in under ”KURSER” och fliken DA:s tävlingsdansare.

Privat dansträning

Är du helt nybörjare som tävlingsdansare kan du köpa ett startpaket där du bokar 2 privatlektioner med din coach. Först en lektion där coachen lär ut ditt tävlingsprogram, där får du också möjlighet att filma programmet och sen en uppföljning vid ett senare tillfälle.

Tävlingsprogrammet tränar du sen vidare på i samband med tävlingsträningen.

Hur snabbt man är redo för att börja tävla avgörs individuellt i samförstånd mellan eleven och coachen.

OBS Du bör inte ändra betydande delar av ditt program utan att stämma av med din coach bl a för att undvika att otillåtna steg utförs som kan leda till varningar.

Ett tips är att boka startpaket eller privatlektion med den läraren som tränar dig på ordinarie kurs eftersom den vet en del om vilka styrkor du har som dansare och dom vill man ju framhäva i tävlingsprogrammet.

Det lättaste är att ta kontakt med läraren själv för bokning av startpaket/privatlektion. Om läraren inte har möjlighet att prata och boka i samband med lektionen pga tidsbrist så stäm av vilken väg dom vill boka t ex via sms eller messenger så återkommer dom snarast med ett förslag på dag och tid. Man kan också maila info@dansakademien.com så hjälper vi till.

Efter man haft privat dansträning kommer en faktura på mail med beloppet.

Prislista för privat dansträning finns under en egen flik.

Alla lektioner i ett paket måste bokas med samma coach och under samma termin.

På startpaket och privatlektioner gäller inga rabatter eller dansa-så-mycket-du vill-kort.

Tävlingsgrupper

Att tävla i grupp innebär att 5-7 dansare sätts samman och får en egen träningstid på 45 min varje vecka som är schemalagd tillsammans med en ansvarig coach. Vi tycker det är lämpligt att man har som mål att gruppen ska vara oförändrad i sin sammansättning under minst två terminer. Tillsammans hittar gruppen på ett namn och bestämmer klädsel.

Nystartade grupper köper ett startpaket där en koreografi gjord av coachen tränas in på privatlektioner och sen används terminens 45 minuterslektioner som coaching för gruppen.

Friträning

Det erbjuds gratis sk friträning på Dansakademien på fredagar kl 16.00-18.00. Bokning till friträningen görs veckovis via facebookgruppen DA Danceteam.

På friträningen har vi alla salarna igång med olika inriktning.

OBS Vi rekommenderar starkt att alla dansare utnyttjar friträningen dagen före tävling då vi laddar upp tillsammans, kör tävlingsronder och stämmer av att allt är på topp inför tävling dagen efter.

Upptäck våra kurser